Dikey Tarım Maliyeti: 2024 (Güncel) Fiyatları Ne Kadar?

Dikey Tarım Maliyeti
Dikey Tarım Maliyeti

Dikey tarım maliyeti ile ilgilenenlere yönelik hazırladığımız bu içeriğimizden güzel sonuçlar elde edeceğinizden  emin  olabilirsiniz.

Alışılagelmiş hatta klişeleşmiş bilgileri de bir kenara bırakıp gerçekçi bir pencereden konuya bakacağınıza garanti veriyoruz.

Yılın 12 ayı üretime imkan veren örtü altında toprak kullanılmadan da bitki yetiştirilebildiği artık herkesin aşina olduğu ve kabul ettiği bir gerçek.

İrili ufaklı birçok aile işletmesi ve şirket tarafından ilgi odağı haline gelen seracılık hızla evrilerek teknolojiyle entegre edilir hale geldi.

Bizde tamda bu noktada  spesifik  bir araştırmayı tamamlayarak sizlerle paylaşmak istedik.

Dikey tarım sistemi hakkında güncel maliyetlere değineceğimiz bu yazımızla yatırım öncesi ön fizibilite yapabilmenizi kolaylaştırmanızı hedefliyoruz.

Dikey Tarım Maliyeti

Dikey tarım maliyeti 2024 piyasası bugünlerde metrekaresi ortalama 65 dolar civarında değişmektedir. Bu rakam güncel dikey tarım kurulum maliyeti olup üzerine %20 KDV dahil edilmesi gerekmektedir.

Firmalar fiyat tekliflerini ise hep döviz kuru üzerinden vermekteler.

Burada konuyu biraz açmakta yarar var. Topraksız dikey tarım diye bahsettiğimiz başlık; tarım veya yapı marketlerde satılan balkon ve teraslar için dizayn edilmiş plastik aparatlar değil kesinlikle.

Dikey sera maliyeti ile kastedilen, örtü altında bilinen zemine paralel üretimin tam tersi olan  yere dik  üretimin sağlandığı modellerdir. Yani topraksız dikey tarım birim alandan etkin yararlanmak için tasarlanmış son teknoloji modern tarımsal yapılardır.

Dikey tarımda yetiştiriciliği yapılan bitkilerin daha çok yeşil yapraklı sebzeler olduğunu söylemekte yarar var.

 Niye mi?  Kısa süren üretim sezonu en büyük nedenlerden birisi olmuştur.

Topraksız dikey tarım yumrusu yenen ve habitusu geniş olan türler için tercih edilmemektedir. Çünkü bugünkü dikey tarım sistemleri henüz o aşama için hazır değil.

Dikey tarım sistemi için en popüler bitki türü ise maruldur. Fesleğen, roka, reyhan, kişniş, maydanoz, safran gibi türlerinde yeni yeni az bir alanda ekilir duruma geldiğini söyleyebiliriz.

Toparlamak gerekirse dikey tarım uzun yıllardır bilinen özellikle bazı Avrupa ülkelerinin ipi göğüslediği  stratejik  bir üretim modelidir.

Dikey tarım maliyeti ve karlılığı yüksek olan profesyonellik gerektiren son yüzyılın gözde sektörlerinden birisi olmuştur. Ciddi ön araştırmalar ve değerlendirmeler ile yatırım yapılabilir.

Umarız dikey tarım maliyeti hakkında detaylara yer verdiğimiz bu içeriğimizle sizlere yardımcı olabilmişizdir.

Sitemizde yayınladığımız diğer güncel maliyetleri ise tarimmemleketi.com ana sayfasından takip edebilirsiniz.

Sizin Düşünceleriniz Neler?

Yorum Bölümünü Boş Bırakamazsınız!
Adınızı Yazdığınızdan Emin Olun!