Mısır Kurutma Tesisi Maliyeti 2024 (Güncel) Fiyatlar?

Mısır Kurutma Tesisi Maliyeti
Mısır Kurutma Tesisi Maliyeti
3 Aralık 2024

Mısır kurutma tesisi maliyeti her ne kadar yüksek gibi görünse de profesyoneller için hiç de öğle olmadığı aşikâr.

Mısır kurutma tesisi kurarak ya da var olan mısır kurutma fabrikası gibi işletmelerden belli bir ücret karşılığında hizmet alarak  çok büyük  avantajlar sağlanacağına hiç şüphe yok!

Ülke ekonomisi için ayrı bir önemi olan mısırın depolanabilmesi için ideal nem oranlarına sahip olması gerekmektedir.

Danelik mısır hasat sonrası yaklaşık yüzde 20-25 oranında nem (rutubet) ihtiva ediyor. Mısırın depolanmaya elverişli olabilmesi içinde içeriğindeki nemin yüzde 15-16 seviyelerine kadar düşürülmesi şart.

Günün şartlarına ayak uydurmak ekonomik açıdan kayıp gibi görünse de sonuçta yeni kurulacak bir mısır kurutuma tesisi ile danelik mısırın depolanması sağlanarak  yüksek  kazançlar elde edilecektir.

Yavaş yavaş mısır kurutma için ön araştırma yapanlar için kısa ve öz bir şekilde mısır kurutma maliyeti ile ilgili bilgilere yer vereceğimiz yazımızdan keyif alacağınızı umuyoruz.

Mısır Kurutma Tesisi Maliyeti

Mısır kurutma tesisi maliyeti 2024 piyasası için bugünlerde verilen fiyat teklifleri dolar kuru üzerinden olup ortalama 275 bin ile 300 bin USD arasında değişmektedir. Bu rakamlar günlük 700 ton kapasiteli kurutma tesisinin kurulması için gereken güncel maliyetlerdir.

Belirtilen maliyetlere arazi bedeli eklenmemiştir. Maliyetler dönemsel azalıp artarken, kurulumu üstlenen firmalara göre de değişkenlik gösterebilir.

Fikir oluşması adına bütçe ayrılabilecek bir maliyeti sizlerle paylaşmaya çalıştık. Elbette kurutma tesisleri birçok makine modeli ve tonaj kapasitesine göre de farklılık göstereceği için yatırım maliyetlerinin de daha az ya da daha fazla olması oldukça normaldir.

Yeni inşa edilecek mısır kurutma tesisleri sayesinde geniş bir bölgede çiftçilere hizmet verilebilecek ve ürünlerin kurutulması aşamasında yaşanan hasat sonrası kayıplar da  en az  seviyeye indirilecektir.

Her ne kadar mısır kurutma diye bahsetmiş olsak ta bu tür tesislerde kuru fasulye, ayçiçeği gibi ürünler de işletmeye alınarak istenilen seviyelere kadar nem oranları düşürülebilecek.

Böylelikle tarımsal üretim yapan işletmelerin karlılığı artırılmış olacak. Burada önemli olan husus çiftçilerin yeni tarımsal mekanizasyon tekniklerine ulaşabilmesine sağlamak.

Yaşanan mevsimsel değişiklikler mısır kurutma tesisi yatırımlarının hızlanmasında  zaruret  doğurdu.

Nem oranı yüksek olan dane mısırların ülkemizde şubat ayına kadar tarlada bekletilebildiğini hepimiz biliyoruz. Olgunlaşan ürünlerin nemden bağımsız olarak hasat edilebilmesine şans veren mısır kurutma tesisi ile sektörün ihtiyacına cevap verilmiş olacak.

İşin özü mısır kurutma fabrikası ürün kalitesini artırırken, sezonunda daha kısa sürede kara kışa girmeden tamamlanmasına ayrıca yeni sezon ürünlerinin de zamanında aynı araziye ekilebilmesine olanak sunacak.

Kuraklığın ve susuzluğun tüm platformlarda konuşulduğu, bölgesel sempozyumların düzenlendiği günümüzde kurutma tesislerinin  önemi  daha da anlaşılır hale gelmiştir.

Bu kapsamda KOP, DOKAP gibi kalkınma idaresi başkanlıkları, belediyeler, ziraat odaları, il ve ilçe tarım müdürlükleri vs. eliyle yatırımlar sağlanıp ödenek noktasında finansör olmaları önem arz etmektedir.

Umarız mısır kurutma tesisi maliyeti hakkında detaylara yer verdiğimiz bu içeriğimizle sizlere yardımcı olabilmişizdir.

Sitemizde yayınladığımız diğer güncel maliyetleri ise tarimmemleketi.com ana sayfasından takip edebilirsiniz.



Sizin Düşünceleriniz Neler?

Yorum Bölümünü Boş Bırakamazsınız!
Adınızı Yazdığınızdan Emin Olun!